Oplysninger

Røde Mor opsamlings CD med 16 numre udvalgt af bandet selv og med bonus DVD "Hjemlig Hygge" showet fra 1976. Remasteret og digitaliseret - DVD´en kan ses både i 4:3 standard og 16:9 bredformat med et lækkert stereospor, der ikke tidligere har været udsendt som lydkilde. Booklet med tekster og billeder medfølger.


Hent Røde Mor Logo her

1772 x 1772 pixels 1,77 MB

Røde Mor modtog IFPI's ærespris 2007

Læs den officielle begrundelse for valget
Læs takketalen fra Røde Mor

Se forsiden for evt spilledatoer

Røde Mor Rockshow drog på Danmarksturné på udvalgte datoer i December 2006
se pressemeddelse 2006
før turnéstart

Musikkollektivet indspillede Røde Mor: 'Røde Mor EP 2006
"Det er nærmest en sensation det her. For første gang i 30 år har det legendariske rockorkester Røde Mor været samlet i studiet – og har dér indspillet en EP med fire numre, som optakt til Danmarksturneen 2006. Det er stærkt. Det er svært politisk. Det er rock og galskab. Og det er en stadig lige rablende Troels Trier i front for et af danskrockens legendariske orkestre.

Ep'en indeholder musiknumrene:
1: Rotter På Loftet
2: Lil' Johnnys Mund
3: Kæft, Trit Og Retning
4: Cirkus Mili

EP'en lå som nr. 2 på Single Top-20 hit-listen

EP'en kan købes over KARMA MUSIC eller hos GUF

______________________________________

Bog om Røde Mor fejret ved tætpakket koncert-reception i Århus Kunstbygning med Troels Trier og resten af det originale hold ved instrumenterne
Læs om udgivelsen her
Se billeder her

Den 24 oktober 2004 udkom bogen RØDE MOR.
Røde Mor (bog, 160 s., Husets Forlag/Systime, 2004) skrevet af forfatterne Thomas Kruse og Olav Harsløf
DKK 285,00
- fås i handlen - eller køb online her
Læs anmeldelse af RØDE MOR bogen her

Røde Mor Rockshow 25 år efter år 2003:
Det har været en utrolig fornøjelse at gense/høre Røde Mor's Rockshow. En stor oplevelse. Så mange glade publikummer og så stor spilleglæde i gruppen og med så meget på hjerte.
Et hårdhudet Rockshow, som een af gæsterne udtrykte det.

En Skypumpe, som een af journalisterne udtrykte det.

Ved åbningen af Røde Mor's udstilling 2002 i Diamanten og udgivelsen af det 8 dobbelte CD boxsæt samledes tidligere medlemmer af Røde Mors orkester og spillede en række af de gamle numre - se et lille filmklip
Ved den lejlighed opstod idéen til at genoplive samarbejdet og Røde Mor Rockshow rullede med stor succes ud i samfundet igen.

Plakater og katalog:
kan bestilles gennem www.plakatmuseum.dk
Kataloget koster 50 kr plus porto.:
Dansk Plakatmuseum
Åby Bibliotek,
Ludvig Feilbergsvej 7
DK- 8230 Åbyhøj
Eller ring på tlf. 8615 3345


Røde Mors kulturrevolutionære kunstproduktion fra 70’erne. Den groteske stil og de politiske budskaber gør op med den danske småborgerlighed.
Det kontroversielle kunstnerkollektiv Røde Mor udstillede i foråret 2002 på Den Sorte Diamant og udstillede igen i Kunsthallen, Brandts Klædefabrik, i Odense. Udstillingen sluttede d. 1 feb 2004.

Røde Mor dannedes i 1969 af en flok unge, engagerede amatørkunstnere, der vil revolutionere kulturen. De er trætte af den fimsede etablerede kunst og den dovne, intolerante småborgerlighed i Danmark. Blandt medlemmerne er Erik Clausen, Troels Trier og Leif Sylvester Petersen.

Med gøgl, satiriske revyer, rockmusik, tegneserier, kollektiv plakatkunst og meget andet vinder Røde Mor stor popularitet blandt 70’ernes unge, mens borgerskabet rynker på næsen. Alternativt til den borgerlige kunst er Røde Mor inspireret af folkelig og socialrealistisk kunst, der tager kritisk stilling til kulturen, samfundet og tidens problemer. Kunsten skal således spille en vigtig rolle i klassekampen og hindre udbredelsen af den borgerlige ideologi.

På udstillingerne viste Røde Mor kollektiv plakatkunst fra 70’erne og nyproducerede fotocollager om folkelige bevægelser, mens rockgruppen med Troels Triers karakteristiske stemme i forgrunden lød over højtaleren. Desuden hyldede Røde Mor afdøde Dea Trier Mørch ved at udstille en række af hendes værker.
På udstillingen vistes ialt 150 plakater.

Udstillingens katalog er udsendt af Dansk Plakatmuseum i samarbejde med Røde Mor.
www.plakatmuseum.dk

Røde Mor: Danmarkhistorien's smukkeste CDBoxsæt.
Boxsættet kan købes hos div forhandlere Guf, Fona, Axel Music osv
Boxsættet kan osse købes online fra GUF og pr efterkrav fra Karma Music
Prisen på Boxsættet er afhængig af forhandlerne, så kig efter annonce-priserne i alm avis-annonceringer eller lign.


Røde Mor's samlede produktion plus enkelte sjældenheder. Sange der gjorde Røde Mor til et fænomen uden sidestykke - slidstærke rocksange med satiriske, groteske og politiske tekster.
Røde Mor's gennemførte 8 dobbelte CDboxsæt med tilhørende indlagt bog, manifest , med sangtekster, billeder og artikler.
DEN RØDE ROCK PÅ CD - RØDE MOR's 8 x CD BOXSÆT

I forbindelse med historie og tekster vedr. udsendelse af det gennemførte 8- dobbelte CD-boxsæt er det producer Erik Kramshøj, DR, der fører pennen.

I forbindelse med udstillingen foråret 2002 har forfatter og kulturhistoriker Olav Harsløf beskrevet og kommenteret Røde Mor som del af ungdomsoprørets og 70ernes kunst og kultur: artikel om samtiden.

Udover disse to er det Røde Mor selv der snakker.

Danmarkhistorien's største CD BOXSÆT med indlagt tekster,billeder og artikler

Troels Trier i front - Fra venstre: Andreas Trier Mørch, Peter Mogensen, Lars Trier, Karsten Sommer, Peter Ingemann, Erik Clausen